ua en ru

Кабмін планує затвердити лізингову програму надання квартир бюджетникам з можливістю викупу, - Рибачук

Голова правління Державної іпотечної установи Валентин Рибачук прогнозує, що вже 1 або 3 жовтня за поданням Міністерства фінансів Кабмін затвердить нову лізингову програму надання квартир в оренду для співробітників бюджетної сфери під 3% її вартостей з м

Голова правління Державної іпотечної установи Валентин Рибачук прогнозує, що вже 1 або 3 жовтня за поданням Міністерства фінансів Кабмін затвердить нову лізингову програму надання квартир в оренду для співробітників бюджетної сфери під 3% її вартостей з можливістю викупу. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Програма, яка сьогодні планується, узгоджена у всіх профільних міністерствах і найближчим часом буде затверджена на Кабінеті міністрів. Фактично це лізингова програма - 3-процентна оренда з правом викупу", - сказав Рибачук.

За його словами, сьогодні ще рано говорити, скільки коштів буде виділено на реалізацію програми, проте вже зараз планується, що в ній приймуть участь як мінімум 14 тис. квартир.

Як відзначив чиновник, програма передбачає, що кожна сім'я з двох осіб може претендувати на оренду квартири площею близько 40 кв. м з урахуванням того, що кожна дитина додає до права оренди квартири додаткову площу.

Читайте також: Київрада виділила 25 млн грн на компенсацію першого внеску за програмою "Доступне житло"