ua en ru

Кабмін планує вдосконалити роботу торговельно-економічних комісій

Кабмін планує вдосконалити роботу торговельно-економічних комісій Фото: Кабінет міністрів України (РБК-Україна)

Урядовці домовились визначити пріоритетні країни для розвитку двосторонніх відносин

Кабінет Міністрів України в рамках посилення політики освоєння нових ринків планує удосконалити формат роботи міжурядових торговельно-економічних комісій. Про це повідомили учасники спеціальної наради, яка відбулася в Кабміні під головуванням прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, передає "Урядовий портал".

Повідомляється, що в ході наради урядовці домовились визначити пріоритетні країни для розвитку відносин і сформувати план міжнародних зустрічей щонайменше на 3 роки. Окрім того, доцільним визнано створення в пріоритетних країнах спеціальних відділів при посольствах, які б займалися організацією експорту і залученням інвестицій.

"Я готовий підтримати нову модель роботи комісій, їх підпорядкування та напрямки роботи в частині визначення пріоритетних країн. Давайте визначимо умовно 20 пріоритетних країн, визначимо склади й завдання комісій, опрацюємо з Мінекономрозвитку й МЗС і винесемо на розгляд уряду", - сказав Гройсман.

Повідомляється, що координатором роботи визначено першого віце-прем’єр-міністра Степана Кубіва.

Нагадаємо, Кабмін скасував держрегулювання цін на низку товарів та послуг. Постанова уряду спрямована на зниження тиску на бізнес.