ua en ru

Кабмін планує сьогодні прийняти концепцію Державної цільової соціальної програми підтримки сім'ї до 2016 р

Уряд планує сьогодні прийняти концепцію Державної цільової соціальної програми підтримки сім'ї до 2016 року. Про це в ході засідання Кабінету міністрів України заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні уряд розгляне низку документів щодо підтримки сім'ї і захисту прав дітей. Так, ми затверджуємо план заходів щодо виконання Національного плану дій з реалізації Конвенції ООН про права дитини. Він направлений на поліпшення стану охорони дитинства в багатьох сферах: охороні здоров'я, освіті, культурі, формуванні здорового способу життя дітей, їх духовного розвитку і так далі", - сказав Азаров.

Крім того, за його словами, сьогодні уряд планує прийняти концепцію Державної цільової соціальної програми підтримки сім'ї до 2016 року. "Це надзвичайно важливий документ в контексті: підвищення престижу сім'ї, рівня відповідальності батьків за виховання і розвиток дітей, їх життя і здоров'я; підготовки молоді до вступу в шлюб і народження і виховання дітей; мінімізації асоціальних проявів в сім'ї, перш за все насильства в сім'ї; залучення громадськості до допомоги сім'ям з дітьми і т.д", - відзначив прем'єр.