ua en ru

Кабмін планує прийняти національний проект розвитку тваринницького та молочного напряму, - М.Присяжнюк

Кабмін планує прийняти національний проект розвитку тваринницького та молочного напряму. Про це на брифінгу повідомив міністр АПК України Микола Присяжнюк, передає кореспондент РБК-Україна.
"Це буде розглянутий і прийнятий національний проект, який буде мати назву "Сучасне тваринництво", - наголосив М.Присяжнюк.
За його словами, у рамках цього проекту будуть прийняті програми щодо розвитку молочного скотарства, свинарства і птахівництва.
"Нам буде необхідна державна підтримка протягом цих 5 років - (в обсязі) 34 млрд грн", - заявив М.Присяжнюк.
Він також повідомив, що всі ці програми розраховані на 5 років з 2011 р. до 2015 р. включно і що після їх виконання країна отримає значний потенціал: "Після виконання цієї програми, країна додатково отримає обсяги реалізації продукції м'ясного та молочного напрямків приблизно 45 млрд грн/рік і експортного потенціалу - приблизно 25 млрд грн/рік".
"У молочному скотарстві ми пропонуємо щороку, починаючи з 2011 р. нарощувати (поголівя): 1 рік - 30 тис. голів молочного стада, 2012 р. - 40 тис., 2013-2015 рр. - по 60 тис. Ми з вами наростимо обсяг виробництва молока до 13 млн т", - пообіцяв М.Присяжнюк.
За його словами це буде якісне молоко, крім того планується наростити поголів'я свиней.
"Крім того, ми зараз розробляємо програму розвитку птахівництва", - наголосив М.Присяжнюк.
За його словами, ця програма допоможе зменшити до країни імпорт продукції птахівництва.