ua en ru

Кабмін планує компенсувати зниження цін на метал просуванням експорту на ринки Латинської Америки, - Клюєв

Кабінет міністрів України планує компенсувати втрати держбюджету від зниження цін на метал просуванням українського продукту на ринки Латинської Америки. Про це повідомив перший віце-премьер-министр, міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Процеси, що відбуваються в світі, відбиваються на інвестиційних проектах і роботі наших експортерів. Скорочуються обсяги будівництва по цілій низці країн, тому автоматично скорочується попит на наш метал, цемент і так далі. Природно, ми не живемо окремо... Україна пов'язана зі світовою економікою, і ситуація непроста", - сказав Клюєв.

При цьому він вважає, що спад виробництва у ряді галузей має сезонний характер: "Завжди скорочується активність в зимовий період і після свят, але цінові тенденції ми бачимо, і, звичайно, це негативно відбивається. Але у нас є відпрацьована програма активізації внутрішнього ринку, і її реалізація допоможе активізувати внутрішні ресурси, по певних галузях вони замкнуться усередині, щоб активізувати внутрішнє споживання... Плюс ми активізуємо роботу з країнами, де немає падіння ВВП, такої кризи, це країни Південно-Східної Азії, Латинської Америки. Уряд активно працює в цьому напрямі, щоб розмістити там наші обсяги експорту".