ua en ru

Кабмін планує 8 грудня розглянути зміни до закону "Про здійснення держзакупівель", які підготовлені Мінекономіки, - В.Цушко

Кабінет міністрів України планує 8 грудня розглянути зміни до Закону "Про здійснення держзакупівель", які підготували в Мінекономіки. Про це заявив міністр економіки Василь Цушко під час круглого столу в Українському союзі промисловців і підприємців (УСПП), передає кореспондент РБК-Україна."Сьогодні я у прем'єр-міністра піднімав питання про те, що треба закон ("Про здійснення держзакупівель") подавати до Верховної Ради тому що якщо ми його не приймемо зараз, потім буде пізно. Ми не встигнемо його прийняти під бюджет ... Питання підняв віце -прем'єр Сергій Тігіпко, що йому треба 2 дні ще щоб узгодити все з міжнародними організаціями. На що Микола Азаров сказав, що нехай все там вже узгодять, тоді вже виносити на Кабмін ... Зараз С.Тігіпко у відрядженні, і ми не потрапляємо на цю середу і (все) перенесеться ще на тиждень", - заявив В.Цушко. Також, за словами міністра економіки, за півроку планується підготувати окремий закон, який буде регулювати закупівлі в природних монополістів. В.Цушко підкреслив, що головною зміною у існуючий закон буде можливість держпідприємств вільно використовувати власні кошти і звітувати перед державними органами тільки по пунктах фінплану.
Нагадаємо, Єврокомісія і Світовий банк проти підготовлених Мінекономіки України поправок до закону про державні закупівлі. Ці авторитетні міжнародні організації не підтримують виведення природних монополій з-під дії цього закону, проти розширення можливостей використання закупівлі в одного учасника.