ua en ru

Кабміні перерозподілив кошти у суму 240 млн грн для погашення заборгованості за електроенергію вугільних підприємств

Кабінет міністрів України перерозподілив кошти державного бюджету на 2013 р. для погашення заборгованості за електроенергію вугільних та торфодобувний підприємств України на загальну суму 240 млн грн. Про це йдеться у постанові уряду № 916 від 18 грудня 2013 р.

"Внести до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реструктуризації вугільної та торфодобувної промисловості, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 11 березня 2011 р. № 236, зміни, що додаються", - йдеться в документі.

Як повідомляється, з метою погашення заборгованості за спожиту у минулих роках електричну енергію за рахунок бюджетних коштів підприємства реструктуризації та енергопостачальні компанії складають і підписують акти звіряння заборгованості із зазначенням обсягу у розрізі років та подають їх Міненерговугіллю.

Державне підприємство "Енергоринок" подає протоколи Міненерговугіллю, яке складає зведений реєстр протоколів та подає його казначейству, уповноваженому банкові, що обслуговує енергопостачальні компанії та ДП "Енергоринок", для проведення розрахунків протягом трьох банківських днів.

Передбачені в загальному фонді держбюджету України на 2013 р. кошти в сумі 240 млн грн перераховуються казначейством на рахунок Міненерговугілля, а Міненерговугіллям - на рахунки підприємств реструктуризації, відкриті в органах Казначейства.

Далі "Енергоатом" спрямовує отримані кошти в сумі 240 млн грн. до загального фонду держбюджету у рахунок погашення заборгованості з податку на прибуток.