ua en ru

Кабмін перерозподілив понад 5 млн гривень для єдиної електронної бази з питань освіти

Кабмін перерозподілив понад 5 млн гривень для єдиної електронної бази з питань освіти Фото: Кабінет міністрів (kmu.gov.ua)

Кошти підуть на оплату послуг з розробки програмного забезпечення для бази

Кабінет міністрів затвердив розпорядження про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерством освіти і науки на 2017 рік. Відповідне рішення було ухвалене сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

Йдеться про перерозподіл за рахунок економії по інших бюджетних програмах 5 мільйонів 360 тисяч гривень на оплату послуг з розробки програмного забезпечення для єдиної державної електронної бази з питань освіти.

Нагадаємо, у серпні прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Міністерству фінансів і Міністерству освіти розглянути можливість збільшення бюджетного фінансування Єдиної електронної бази державної електронної бази з питань освіти.

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич пояснювала, що проблеми в роботі системи були пов'язані у першу чергу з введенням нового програмного обслуговування. Але інститут-розробник програмного забезпечення протягом року зобов'язаний повністю усунути будь-які недоліки, розвинути і вдосконалити сервіси, які потрібні університетам. Гриневич також вибачилася перед абітурієнтами і працівниками приймальних комісій вищих навчальних закладів "за стресові умови роботи".