ua en ru

Кабмін передав на розгляд Ради законопроект щодо протидії тиску на бізнес

Кабмін передав на розгляд Ради законопроект щодо протидії тиску на бізнес Фото: Володимир Гройсман (facebook.com/volodymyrgroysman)

Гройсман підкреслив, що проблема силових атак на підприємства стала однією з головних

Кабінет міністрів України передав на розгляд Верховної Ради остаточну редакцію проекту закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо протидії тиску з боку правоохоронних та контролюючих органів на підприємців та заборону надмірного та неконтрольованого застосування сили під час слідчих дій. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Відповідний документ зареєстровано в парламенті.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підкреслив, що проблема силових атак на підприємства стала однією з головних, і ділові кола неодноразово скаржилися на це.

"Я вважаю, що всіх треба поставити перед законом. І цей документ не дозволить нікому чинити беззаконня щодо підприємців", - зазначив прем'єр.

Нагадаємо, раніше голова уряду анонсував направлення відповідного законопроекту до Ради.

"Попрошу депутатів Верховної Ради якнайшвидше розглянути законопроект, щоб до кінця року змогли його прийняти", - зазначав Гройсман.

Він також додав, що законопроект передбачає обов'язкову відеофіксацію обшуків, беззаперечний доступ адвокатів до проведення процесуальних дій і створення спеціальної комісії, яка розглядатиме випадки неправомірних дій представників силових органів.