ua en ru

Кабмін передав майно Донецької залізниці Придніпровській та Південній залізницям

Кабмін передав майно Донецької залізниці Придніпровській та Південній залізницям

Кабінет міністрів України передав цілісні майнові комплекси структурних підрозділів ДП "Донецька залізниця", що розташовані в населених пунктах Донецької і Луганської областей, ДП "Придніпровська залізниця" та "Південна залізниця". Про це йдеться у розпорядженні уряду № 1284-р від 29 грудня 2014 р.

"Передати цілісні майнові комплекси структурних підрозділів державного підприємства "Донецька залізниця" (код згідно з ЄДРПОУ 1074957), що розташовані в населених пунктах Донецької і Луганської областей, на території яких органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі, державним підприємствам "Придніпровська залізниця" та "Південна залізниця", - йдеться у документі.

Крім того Кабмін доручив Міністерству інфраструктури, Державній адміністрації залізничного транспорту (Укрзалізниці) після проведення інвентаризації державного майна, яке обліковується на балансі структурних підрозділів ДП "Донецька залізниця" та розташоване в населених пунктах Донецької і Луганської областей, на території яких органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі, здійснити в установленому законодавством порядку передачу такого майна ДП "Придніпровська залізниця" та "Південна залізниця".

"Установити тимчасово, до завершення проведення антитерористичної операції, територіальні межі Придніпровської, Південної та Донецької залізниць", - йдеться документі.

Також уряд доручив Міністерству інфраструктури, "Укрзалізниці" за погодженням із Службою безпеки встановити координати меж Придніпровської, Південної та Донецької залізниць, що визначені цим розпорядженням.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" припинила відправлення поїздів в Крим з 27 грудня 2014 р.

Також Кабмін врегулював питання фінансування Донецької залізниці на час проведення АТО.