ua en ru

Кабмін скасував надання у 2012 р. 2,3 млрд грн держгарантій для будівництва LNG-терміналу

Кабінет міністрів України скасував надання 2,305 млрд грн державних гарантій для реалізації ДП "Національний проект LNG-термінал" національного проекту "LNG Україна". Про це йдеться в постанові Кабміну від 21 грудня 2012 р. №1178, згідно з якою втрачає чинність порядок та умови надання у 2012 р. держгарантій для забезпечення виконання боргових зобов'язань підприємств, що належать до сфери управління Держінвестицій.

Постановою надавалися держгарантії у 2,305 млрд грн на створення інфраструктури постачання скрапленого газу в Україну - виготовлення проектно-кошторисної документації, виконання підготовчих робіт та початкова стадія будівництва технологічної і морської частини проекту. Гарантії також мали використовуватись для реалізації інших нацпроектів за окремими рішеннями Кабміну.

Нагадаємо, раніше іспанська компанія Gas Natural SDG, названа майбутнім оператором українського LNG-терміналу, заявила, що не підписувала ніяких контрактів з Держінвестицій, а також подала в суд на людину, яка підписала фальшивий договір з Україною.

Читайте також: Уряд надасть держгарантії на 2,3 млрд грн на морську частину LNG-терміналу.