ua en ru

Кабмін скасував платежі для надрокористувачів за приріст запасів та продовження ліцензій

Кабмін скасував платежі для надрокористувачів за приріст запасів та продовження ліцензій Фото: будівля Кабміну (РБК-Україна)

Держгеонадра зобов'язали публікувати інформацію про видачу спецдозволів поза аукціону

Кабінет міністрів України скасував платежі для надрокористувачів за приріст запасів та продовження ліцензій. Відповідне рішення уряду є в розпорядженні РБК-Україна.

Відзначимо, рішення про скасування платежів прийнято в рамках коригування урядових постанов № 594 та 615 від 30 травня 2011 року. В той же час постанову ще доопрацюють з урахуванням пропозицій Міністерств економічного розвитку і торгівлі України.

Крім того, документ виключає норму про відмову в продовженні терміну дії спеціального дозволу, якщо надрокористувач має борги по ренті. Уряд також дозволив приватному бізнесу передавати спецдозволи пов'язаним суб'єктам для полегшення співробітництва з іншими підприємствами.

Крім усього іншого Державну службу геології та надр України зобов'язали протягом п'яти днів оприлюднити на сайті інформацію про видачу спецдозволів без проведення аукціону. Службу також зобов'язали публікувати дані про заяви на продовження спецдозволів.

Фото: постанова Кабміну

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко підписав закон про спрощення видобутку нафти і газу.