ua en ru

Кабмін скасував необхідність довідки про склад сім'ї при отриманні ряду держпослуг

Кабмін скасував необхідність довідки про склад сім'ї при отриманні ряду держпослуг Фото: Кабмін (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Кабінет міністрів України виключив довідку про склад сім'ї з переліку документів, необхідних для отримання ряду державних послуг. Уряд схвалив низку постанов для виключення документа.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Така довідка тепер не знадобиться при призначенні і виплаті одноразової грошової допомоги в разі загибелі (смерті), інвалідності чи часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовців, військовозобов'язаних і резервістів, які призвані на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори або для проходження служби у військовому резерві.

Кабмін скасував і представлення такої довідки однією з осіб, яким виплачується грошова допомога, в разі загибелі (смерті), поранення (контузії, травми або каліцтва) чи інвалідності особи рядового чи начальницького складу та інвалідності особи, звільненої зі служби в Держслужбі спеціального зв'язку та захисту інформації.

Особи рядового і начальницького складу служби цивільного захисту разом з рапортом на отримання компенсації за піднайом (найом, оренду) ними житла також більше не будуть надавати довідку про склад сім'ї та реєстрацію місця проживання.

Нагадаємо, на порталі держпослуг "Дія" буде відображатися довідка про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб. Електронну копію довідки можна буде подавати до відповідних органів через мобільний додаток.

Як писало РБК-Україна, раніше Кабмін схвалив законопроект, який дозволить внутрішні перельоти по електронних паспортах у додатку "Дія".