ua en ru

Кабмін скасував квоти на експорт кукурудзи

Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні відмінив квоти на експорт кукурудзи. Про це заявила перший заступник голови Адміністрації Президента України Ірина Акімова, передає корерспондент РБК-Україна.

"Зараз на Кабміні були скасовані квоти на кукурудзу. Я думаю, що це крок в правильному напрямі,который дозволить нам, з одного боку дати велику свободу дій, у тому числі свободу в плані бізнесу сельськохозяйственным виробникам і торговцям на новий маркетинговий хід, і з іншого боку укріпити імідж України, як країни цивілізованої, яка здатна переходити на відкритіші і прозоріші механізми захисту свого ринку, в тих випадках, коли це необхідно", - заззначила І.Акімова.

У той же час, як заявив міністр АП Микола Присяжнюк, скасування квот на експорт останніх культур обговорюватиметься пізніше. "А на решту (культур) дивитимемося після того, як ми проаналізуємо посіви озимини, як вони збереглися, як пройдет посів ранніх ярих, і тоді приймемо рішення. Я думаю, що ми десь в числах 15 - 20 травня у нас буде баланс, і ми прийматимемо рішення", - сказав М.Присяжнюк.
М.Присяжнюк зазначив, що рішення набирає чинності з моменту подписнаия прем'єр-міністром України Миколою Азаровим.