ua en ru

Уряд не підтримав введення "стимулюючого" тарифу для електроенергії

Уряд не підтримав введення "стимулюючого" тарифу для електроенергії Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Гройсман доручив Насалику розглянути питання тарифоутворення

Уряд не підтримує впровадження "стимулюючого" тарифоутворення для дистрибуції електроенергії. Про це сьогодні в ході засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"RAB-тариф не підтримується урядом... Наша позиція в тому, щоб НКРЕКП (Нацкомісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг) дала всі розрахунки і обговорила рішення з експертним середовищем", - сказав він.

При цьому глава уряду доручив міністру енергетики та вугільної промисловості України Ігорю Насалику також розглянути це питання.

"Ми вважаємо, що він (тариф) необ'єктивний, несправедливий, не відповідає умовам прозорості і може привести до зайвих витрат. Схема, яку вони (НКРЕКП) вводять, працювати не може. Треба приймати прогресивні, а не сумнівні рішення. Ми цього не підтримуємо , і я доручаю провести необхідні консультації", - додав Гройсман.

Він додав, що зараз ринкова кон'юнктура дозволяє говорити про зниження ціни на електроенергію.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики і вугільної промисловості України Ігор Насалик заявив, що в уряду є всі підстави говорити про подальше зниження ціни на електроенергію.