ua en ru

Кабмін визначив пріоритети надання субвенції на економічний розвиток регіонів у 2016

Кабмін визначив пріоритети надання субвенції на економічний розвиток регіонів у 2016 Фото: Кабмін визначив пріоритети надання субвенції на економрозвиток регіонів

Кошти спрямовуватимуться на будівництво освітніх та медзакладів із ступенем готовності не менше 90%

Кабінет міністрів України визначив пріоритети надання державної субвенції на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. Про це свідчить постанова №199 від 16 березня 2016 року, опублікована на сайті Кабміну.

Так, уряд визначив конкретні напрями спрямування держсубвенції у 2016 році на: 1) будівництво та реконструкцію освітніх та медичних закладів із ступенем будівельної готовності не менше 90%; 2) будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт доріг; 3) реалізацію проектів з енергоефективності та енергозбереження.

Зокрема, кошти субвенції пропонується спрямовувати на об'єкти з терміном введення їх в експлуатацію у 2016 році. Таким чином, прийняття документу сприятиме ефективному використанню бюджетних коштів та завершенню будівництва чи реконструкції об'єктів з високим ступенем готовності.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України розподілив 1 млрд гривень субвенції з державного бюджету бюджетам об'єднаних територіальних громад на розвиток їх інфраструктури в 2016 році. Про це свідчить постанова №200 від 16 березня 2016 року.