ua en ru

Кабмін визначив порядок відкриття понад 300 реєстрів та наборів даних

Кабмін визначив порядок відкриття понад 300 реєстрів та наборів даних Фото: Кабмін

Уряд прийняв відповідну постанову

Кабінет міністрів України починає запровадження системи відкритих державних даних для практично всіх органів влади та державних підприємств. Урядовим рішенням була прийнята відповідна постанова, повідомляє прес-служба відомства.

Текст документу на урядовому порталі поки що відсутній.

"Сьогодні уряд прийняв постанову та порядок про відкриття переліку, що складається з понад 300 першочергових наборів даних, багато з яких є повноцінними реєстрами. Цей перелік буде регулярно доповнюватися новими наборами даних, виходячи з суспільного попиту та ініціативи державних органів", - сказано в повідомленні.

Зокрема, відповідно до документу, у відкритому доступі буде вся нормативно-правова база України, реєстр юросіб та ФОП, реєстр адміністративно-територіального устрою, реєстр патентів України, реєстр медичних засобів та цін на медичні засоби, фінансові плани держпідприємств, єдиний реєстр спортивних споруд, кадастр родовищ та проявів корисних копалин України.

Всі ці дані будуть найближчим часом розміщені на Національному порталі відкритих даних data.gov.ua.

Нагадаємо, в Україні 6 жовтня відкрили для вільного доступу Державний реєстр речових прав на нерухоме майно. Порядок ведення Державного реєстру прав на нерухоме майно можна знайти на офіційному сайті Міністерства юстиції України через "Кабінет електронних сервісів".