ua en ru

Кабмін визначив порядок здійснення реадмісії осіб між Україною та Чехією

Кабінет міністрів України створив правові підстави та визначив порядок здійснення реадмісії осіб між Україною та Чеською Республікою. Про це повідомляє прес-служба Державної міграційної служби України.

Так, 17 жовтня 2013 р. уряд прийняв розпорядження Кабміну "Про підписання імплементаційного протоколу між Кабінетом міністрів України та урядом Чеської Республіки до угоди між Україною та Європейським співтовариством про реадмісію осіб". Цей документ розроблено Державною міграційною службою відповідно до вимог закону України "Про міжнародні договори України" на виконання пункту 1 статті 16 угоди між Україною та Європейським співтовариством про реадмісію осіб, якою визначено, що Україна та держава-член Європейського співтовариства можуть складати імплементаційні протоколи, які містять положення стосовно практичної реалізації угоди.

Розпорядженням схвалено проект імплементаційного протоколу, розробленого українською та чеською сторонами, а також надано повноваження на підписання зазначеного імплементаційного протоколу голові Державної міграційної служби Миколі Ковальчуку.

Підписання імплементаційного протоколу необхідне для вжиття подальших заходів щодо посилення двостороннього міжнародного співробітництва у сфері протидії нелегальній міграції, а також створення правових підстави та визначення порядку здійснення реадмісії осіб між Україною та Чеською Республікою.

Крім того, імплементаційним протоколом визначено компетентні органи, що будуть здійснювати реадмісію осіб, пункти пропуску через державний кордон України, у яких буде здійснюватися приймання-передавання осіб, а також порядок подання та виконання запитів про реадмісію компетентними органами обох держав.

Реадмісія - передача з території України або приймання на територію України іноземців та осіб без громадянства на підставах та в порядку, встановлених міжнародними договорами України.

Нагадаємо, у липні 2013 р. набула чинності угода про реадмісію між Україною і Росією.