ua en ru

Кабмін визначив порядок використання грошей ЄІБ на допомогу переселенцям

Кабмін визначив порядок використання грошей ЄІБ на допомогу переселенцям Фото: Кабінет міністрів України

Відповідну постанову Уряду було розроблено Мінрегіоном

Уряд України визначив порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для реалізації проектів в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України. Про це повідомляє прес-служба Мінрегіону України.

У повідомленні говориться, що відповідна постанова Кабінету Міністрів України було розроблено Мінрегіоном виходячи з необхідності залучення ресурсів для фінансування заходів з подолання наслідків конфлікту в східних регіонах України.

Угода між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) про залучення 200 млн євро для фінансування програми було підписано 22 грудня 2014 року прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком та віце-президентом ЄІБ Ласло Бараньяем. За цей час було відібрано перші 72 проектів вартістю близько 700 млн доларів, реалізація яких буде сприяти відновленню інфраструктури та вирішенню проблем внутрішньо переміщених осіб на підконтрольних Уряду територіях Луганської та Донецької областей, а також суміжних Дніпропетровської, Харківської та Запорізької областей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в держбюджеті-2016 передбачена окрема субвенція на об'єднані громади в розмірі 1 млрд гривень.