ua en ru

Уряд визначив забезпечення поліцейських, відряджених до держорганів

Уряд визначив забезпечення поліцейських, відряджених до держорганів Фото: Кабмін

Виплата зарплати відрядженим поліцейським провадиться за рахунок держорганів

Кабінет міністрів України прийняв постанову про грошове забезпечення поліцейських, відряджених до державних органів, установ та організацій. Відповідна постанова № 910 від 4 листопада опублікована на сайті Кабміну.

Так, відповідно до документу, встановлюється, що поліцейським, відрядженим до державних органів, установ та організацій, виплачується заробітна плата виходячи з окладів за посадами, які зазначені особи займають у цих органах та установах, до яких вони відряджені, та інших виплат (крім доплати за ранг держслужбовця та надбавки за вислугу років на держслужбі), установлених законом для відповідних працівників таких органів, установ та організацій, а також окладів за спеціальними званнями та надбавки за стаж служби в поліції в розмірах і порядку, визначеному законодавством для поліцейських Національної поліції.

Визначається, що у разі, коли розміри посадових окладів, які повинні бути установлені відрядженим поліцейським за посадами в держорганах, установах та організаціях, менші за розміри посадових окладів, установлених за рівнозначними (аналогічними) посадами в органах, закладах та установах Нацполіції, посадові оклади установлюються за вищим розміром.

Виплата зарплати відрядженим поліцейським провадиться за рахунок коштів державних органів, установ та організацій.

Відповідно до документу, постанова набирає чинності з дня її опублікуваннята застосовується з дня набрання чинності Законом України "Про Національну поліцію".

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Національної поліції. Відповідні проекти закону №3387-vi і №3225 в першому читанні за основу та в цілому підтримали 294 і 289 нардепів відповідно. Прийняття цих законопроектів забезпечить приведення законодавства України у відповідність до закону "Про Національну поліцію".