ua en ru

Кабмін визначив Міненерговугілля уповноваженим органом з реалізації угоди з Shell щодо ділянки Юзівська

Кабінет міністрів України визначив Міністерство енергетики та вугільної промисловості уповноваженим органом з питань реалізації угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах ділянки Юзівська. Про це йдеться у розпорядженні уряду від 1 серпня 2013 р. № 576-р.

"Відповідно до закону України "Про угоди про розподіл продукції" визначити Міністерство енергетики та вугільної промисловості уповноваженим органом з питань реалізації Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Юзівська, між Державою Україна та компанією Shell та товариством з обмеженою відповідальністю "Надра Юзівська", підписаної 24 січня 2013 р. у м. Давосі", - йдеться у документі.

Як повідомлялося, у 2012 р. відбулися три конкурси на укладення УРП. Переможцем конкурсу на розробку Олеської ділянки стала американська Chevron, Юзівської - англо-голландська Shell, Скіфської - консорціум на чолі з американською ExxonMobil (40%, оператор), Shell (35%), австрійської OMV в особі румунської "дочки" Petrom (15% ) і НАК "Надра України" (10%). Першою угоду підписала Shell. Компанії також вдалося отримати безпрецедентні податкові пільги.