ua en ru

Кабмін до жовтня розробить законопроект щодо осучаснення пенсій військовим

Кабмін до жовтня розробить законопроект щодо осучаснення пенсій військовим Фото: Кабінет міністрів України (РБК-Україна)

Уряд також розробить закон про запровадження професійної пенсійної системи для осіб віком молодше 35 років

Кабінет міністрів України до 1 жовтня у рамках впровадження пенсійної реформи планує підготувати окремий законопроект по осучасненню пенсій військовим. Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

Так, відомство опубліковало основні положення проекту закону №6614 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій”. Так у документі передбачається зобов’язання уряду до 1 жовтня підготувати окремий законопроект по осучасненню пенсій військовим.

Крім того, Кабмін зобов’язується протягом 6 місяців з дати прийняття законопроекту №6614 підготувати окремий закон про запровадження професійної пенсійної системи для осіб віком молодше 35 років.

Нагадаємо, уряд пропонує Верховній Раді передбачити підвищення необхідного страхового стажу для виходу на пенсію до 25 років в 2018 році і до 35 років щорічно до 2028 року. Про це свідчить законопроект №6614, внесений Кабміном у Раду 22 червня.