ua en ru

Кабмін схвалив законопроект про підвищення акцизу на алкоголь і сигарети

Кабмін схвалив законопроект про підвищення акцизу на алкоголь і сигарети Фото: Кабмін внесе в ВР законопроект про підвищення акцизу на алкоголь і сигарети

Законопроект буде внесений в Раду

Кабінет міністрів України схвалив внесення на розгляд до Верховної Ради законопроекту про внесення змін до Податкового кодексу в частині перегляду деяких ставок податків, що, зокрема, передбачають підвищення акцизу на алкоголь і сигарети. Відповідне рішення було прийнято сьогодні в ході засідання Кабміну, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це призведе до додаткових надходжень до зведеного бюджету в 2017 році в 5,2 млрд гривень", - сказав міністр фінансів Олександр Данилюк.


За його словами, ставки на акцизний, екологічний податок і рентна плата будуть переглянуті з урахуванням індексів споживчих цін, індексів цін виробників промислової продукції.

Нагадаємо, раніше урядовий комітет розглянув проект закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок деяких податків", який передбачає підвищення акцизу на алкоголь і сигарети.