ua en ru

Кабмін схвалив законопроект про посилювання відповідальності за корупцію

Кабінет міністрів України схвалив законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо реалізації рекомендацій Європейської Комісії в сфері державної антикорупційної політики". Про це повідомляє прес -служба Міністерства юстиції України.

"Планується збільшити санкції за кримінальні корупційні правопорушення як для фізичних, так і юридичних осіб, ввести зовнішній контроль щодо декларацій про майно, доходи , витрати і зобов'язання фінансового характеру, встановити відповідальність за обіцянку неправомірної вигоди і її прийняття", - повідомила міністр юстиції України Олена Лукаш.

Законопроектом планується внести ще ряд істотних змін до антикорупційного законодавства. А саме - встановити адміністративну відповідальність за подання у деклараціях недостовірних відомостей, підвищити гарантії захисту інформаторів про корупційні правопорушення, зменшити кількість правоохоронних органів, уповноважених складати протоколи про адміністративні корупційні правопорушення, реалізувавши цим рекомендацію Стамбульського плану дій по боротьбі з корупцією.

Також ряд положень законопроекту стосується виконання рекомендацій GRECO у сфері криміналізації корупції.