ua en ru

Кабмін схвалив законопроект про спрощення процедур реєстрації та обліку платників ПДВ та єдиного податку

Кабінет міністрів України схвалив законопроект про спрощення процедур реєстрації та обліку платників податку на додану вартість (ПДВ) та єдиного податку. Про це повідомляє прес-служба Міністерства доходів та зборів.
"Законопроектом передбачено низку процедур, які дозволяють підприємцям отримати відкритий і, найголовніше, безкоштовний доступ до державних реєстрів. Це черговий крок у межах нашої діяльності щодо спрощення адміністрування податків і зборів, у першу чергу, для представників малого та середнього бізнесу", - заявив голова Міндоходів Олександр Клименко.

У проекті закону передбачається відмова від практики видачі платникам цих податків свідоцтва про реєстрацію та заміна його на виписку з відповідних реєстрів. Відразу після реєстрації дані про платника податків будуть оприлюднені на офіційному веб-порталі міністерства.

Крім того, передбачене звільнення платників податків від обов'язку повідомляти контролюючі органи про зміни у своїх даних, якщо такі зміни внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

Крім того, повинен скоротитись строк повідомлення банками про відкриття рахунків платників податків, а також повідомлення органами Міндоходів про взяття таких рахунків на облік з трьох днів до одного.

Читайте також: Рада має намір віднести адміністрування єдиного податку до компетенції Міндоходов