ua en ru

Кабмін схвалив законопроект про обов'язкову ідентифікації худоби

Кабінет міністрів України на засіданні схвалив проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин", який передбачає обов'язкову ідентифікацію худоби селянами, які займаються розведенням тварин та їх утриманням для власних потреб. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Зокрема, до закону України "Про ідентифікацію та реєстрацію тварин" внесено зміни, які передбачають обов'язковість ідентифікації та реєстрації тварин, що утримуються та розводяться фізичними особами для власних потреб. Також вводиться обов'язкова групова ідентифікація товарних свиней в господарствах юридичних осіб.

Крім того, передбачена компенсація послуг з ідентифікації та реєстрації тварин, що утримуються та розводяться у фізичних осіб, які не займаються підприємницькою діяльністю.

Також Кабмін передбачив штрафні санкції до тих осіб, які не будуть виконувати положення закону. Кодекс про адміністративні правопорушення планується доповнити статтею про порушення законодавства щодо ідентифікації та реєстрації тварин. Вона буде передбачати санкції за утримання не ідентифікованих тварин, неподання реєстраційних документів, забій і переміщення не ідентифікованих тварин тощо. Штраф для громадян становитиме від 3 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а для посадових осіб - від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів (неоподаткований мінімум 17 грн).

Читайте також: Мінагрополітики пропонує створити електронний реєстр худоби.