ua en ru

Кабмін схвалив запровадження обліку поверхневих водних об’єктів в Україні

Кабмін схвалив запровадження обліку поверхневих водних об’єктів в Україні Фото: Остап Семерак

В Україні з 1957 року зазначений облік не здійснювався

Кабінет міністрів схвалив запровадження обліку поверхневих водних об’єктів в Україні. Відповідне рішення було прийняте на засіданні уряду 31 травня 2017 року, передає прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів.

Так, за словами очільники міністерства Остапа Семерака, це рішення дозволить запровадити облік поверхневих водних об’єктів в Україні, який був до цього часу відсутній, а також привести у відповідність законодавчі акти України щодо впровадження інтегрованих підходів в управлінні водними ресурсами за басейновим принципом.

"Це важливий крок для отримання сучасної, достовірної та точної інформації про поверхневі водні об’єкти України, яка необхідна для ефективного управління водними ресурсами. Це ще один черговий крок із впровадження в Україні європейських принципів і стандартів управління водними об’єктами в рамках імплементації Водної Рамкової Директиви ЄС", - підкреслив Семерак.

Зазначається, що в Україні з 1957 року зазначений облік не здійснювався.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України затвердив концепцію реформування системи держконтролю у сфері охорони навколишнього середовища. Концепція передбачає ліквідацію Державної екологічної інспекції нинішнього формату.