ua en ru

Кабмін схвалив введення електронної системи контролю за обігом алкоголю та тютюну

Кабмін схвалив введення електронної системи контролю за обігом алкоголю та тютюну Фото: законопроект представив Олександр Данилюк (kmu.gov.ua)

За підрахунками Мінфіну, близько 39% ринку алкоголю знаходиться в тіні

Кабінет Міністрів України схвалив проект закону "Про внесення змін в Податковий кодекс і деякі законодавчі акти щодо контролю за обігом алкогольних напоїв і тютюнових виробів". Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

Документом пропонується запровадити в Україні автоматизовану електронну систему контролю за обігом підакцизних товарів. Також законопроект уточнює особливості складання акцизної накладної на алкогольні та тютюнові вироби.

"Якщо говорити про алкоголь, у нас близько 39%, за нашими оцінками, ринку знаходиться в тіні. Це, зрозуміло, величезні гроші. Ми пропонуємо ввести досить серйозну систему, яка буде контролювати обіг як в оптовому, так і роздрібному секторі", - заявив міністр фінансів Олександр Данилюк.

За його словами, система повинна простежити рух підакцизних товарів від виробника до кінцевого споживача.

Нагадаємо, на сьогоднішньому засіданні Кабінет Міністрів також схвалив проект постанови "Про урядового уповноваженого з питань гендерної політики".