ua en ru

Кабмін схвалив установчі документи ЕКА

Кабмін схвалив установчі документи ЕКА Фото: засідання Кабміну kmu.gov.ua)

Експортно-кредитне агентство буде створено у формі публічного акціонерного товариства

Урядовий комітет з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності сьогодні, 1 лютого, схвалив проекти установчих документів Експортно-кредитного агентства. Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Планується, що Агентство буде створено у формі публічного акціонерного товариства (ПАТ).

Зазначено, що відповідальним за виконання дій, пов'язаних із здійсненням приватного розміщення акцій приватного акціонерного товариства визначається Мінекономрозвитку.

Акції в першому випуску складе 200 тис. штук. Статутний капітал Агентства складе 200 млн гривень і буде забезпечуватися за рахунок коштів державного бюджету.

"Ми очікуємо, що в лютому проекти установчих документів ЕКА схвалить уряд, а протягом найближчих 4-х місяців і завершиться весь юридичний процес, пов'язаний зі створенням агентства. Після цього вже почнеться відбір відповідних кваліфікованих фахівців, які будуть допомагати українським експортерам з кредитуванням і страхуванням", - прокоментував перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

Нагадаємо, в грудні 2017 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман ініціював прискорення запуску експортно-кредитного агентства.