ua en ru

Уряд схвалив стратегію реформування системи публічних закупівель

Уряд схвалив стратегію реформування системи публічних закупівель Фото: Кабінет міністрів України

Також Кабмін схвалив всеосяжну стратегію імплементації законодавства в сфері санітарних та фітосанітарних заходів

Кабінет міністрів України схвалив Всеохоплюючу стратегію імплементації законодавства у сфері санітарних та фітосанітарних заходів та стратегію реформування системи публічних закупівель, передає прес-служба Кабміну.

"Уряд схвалив два документи, внесення яких на розгляд органів асоціації передбачене Угодою про асоціацію, - Всеохоплюючу стратегію імплементації законодавства у сфері санітарних та фітосанітарних заходів та Стратегію реформування системи публічних закупівель", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що всеохоплюючу стратегію імплементації законодавства у сфері санітарних та фітосанітарних заходів розроблено за підтримки експертів проекту ЄС "Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні.

Метою стратегії є визначення графіку систематичного правового наближення законодавства України у сфері санітарних та фітосанітарних заходів до законодавства ЄС.

Підкреслюється, що не пізніше ніж протягом трьох місяців після набрання чинності Угодою (тимчасового застосування розділу IV Угоди) Україна повинна надати стратегію на розгляд двосторонніх органів.

Крім того, стратегію реформування системи публічних закупівель ("дорожня карта") та план заходів з реалізації цієї Стратегії розроблено за підтримки проекту ЄС "Гармонізація системи державних закупівель в Україні зі стандартами ЄС".

Зокрема вона передбачає:

• поетапний перехід до єдиної системи електронних закупівель;
• гармонізацію з 5 директивами Європейського Союзу;
• реорганізацію регуляторної та наглядової інституцій у сфері державних закупівель;
• професіоналізацію системи державних закупівель шляхом заміни тендерних комітетів на посадових осіб-фахівців у сфері державних закупівель;
• приєднання до угоди про державні закупівлі в межах СОТ.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України 18 лютого 2016 року своїм рішенням схвалив план заходів з імплементації розділу IV "Торгівля і питання, пов'язані з торгівлею" Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.