ua en ru

Кабмін схвалив стратегію розвитку агросектору до 2020 р

Кабінет міністрів України сьогодні, 17 жовтня 2013 р., на своєму засіданні без змін ухвалив стратегію розвитку аграрного сектору економіки на період до 2020 р. Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

У стратегії приділяється велика увага розвитку кооперативного руху та поступовому зростанню доходів сільських жителів. Окрім цього, держава всіляко сприятиме доступу дрібних і середніх сільгоспвиробників до організованого аграрного ринку.

Ухвалена стратегія передбачає створення умов для нарощування притоку інвестицій, розвитку племінної та насіннєвої справи, технологічного переоснащення галузі, в тому числі завдяки впровадженню лізингових програм.

Також документ передбачає відновлення систем зрошення на півдні країни.

Окрім цього, одним із основних завдань стратегії є сприяння малим і середнім сільгоспвиробникам. Держава надасть аграріям доступ до дешевих фінансових ресурсів, а також допоможе вийти на організований аграрний ринок.

Також уряд всебічно підтримуватиме всі форми кооперації на селі.

"Стратегія, яку сьогодні без змін ухвалив Уряд, дозволить комплексно підійти до розвитку аграрного сектору. І дуже важливо, що у ній ми врахували не лише економічний аспект, але створили умови для розвитку сільських територій", - зазначив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.