ua en ru

Кабмін схвалив вдосконалення порядку реєстрації громадських об'єднань

Кабінет міністрів України сьогодні, 13 листопада 2013 р., на засіданні прийняв постанову "Про внесення змін до порядку ведення реєстру громадських об'єднань та обміну відомостями між зазначеним реєстром і єдиним державним реєстром юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", яким вдосконалює порядок реєстрації громадських об'єднань. Про це повідомила прес-служба Міністерства юстиції України.

"На сьогодні одночасно з реєстрацією громадського об'єднання передаються відомості до єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців. Завдяки такому механізму громадське об'єднання має змогу разом з отриманням свідоцтва про реєстрацію громадського об'єднання отримувати виписку з єдиного державного реєстру про підтвердження відомостей як юридичної особи", - йдеться в повідомленні.

Постановою узгоджується порядок координації реєстраційних органів під час реєстрації громадських об'єднань та забезпечується гармонізація правових норм.

Як повідомляється, з набранням чинності з 1 січня 2013 р. нового закону "Про громадські об'єднання" в Україні зареєстровано 2 тис. 475 громадських об'єднань, прийнято повідомлення про утворення (без набуття статусу юридичної особи) 729 громадських об'єднань.