ua en ru

Кабмін схвалив реалізацію просвітницького проекту у 2018 році

Кабмін схвалив реалізацію просвітницького проекту у 2018 році Фото: Павло Петренко

Проект передбачає спецмеханізм моніторингу системних порушень прав українців з боку уряду

Кабінет міністрів схвалив проект указу президента про оголошення в Україні 2018 роком реалізації правопросвітницького проекту "Я маю право!". Відповідне рішення було ухвалене сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Цей проект спрямований на те, щоб дати українцям інструмент і зброю, знання про їхні права, дати українцям інструмент і зброю щодо захисту і реалізації іхніх прав", - заявив міністр юстиції Павло Петренко.

За його словами, проект передбачає створення спеціального механізму контролю і моніторингу системних порушень прав громадян на всій території України з боку уряду.

Петренко зазначив, що наразі 700 тисяч українців, які скористалися системою безоплатної правової допомоги Мін'юсту, в основному постраждали від безвідповідальності, свавілля чи халатності державних службовців.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради України (ВР) законопроект про ратифікацію 2 протоколів до Європейської конвенції з прав людини. Так, протокол № 15 і факультативний протокол № 16 до конвенції розроблені Комітетом Міністрів Ради Європи і будуть сприяти вдосконаленню діяльності Європейського Суду з прав людини, зменшення термінів прийняття судом рішень і підвищенню стандартів захисту прав людини на національному рівні.