ua en ru

Порошенко вніс у Раду законопроект про ратифікацію 2 протоколів до Конвенції з прав людини

Порошенко вніс у Раду законопроект про ратифікацію 2 протоколів до Конвенції з прав людини Фото: Петро Порошенко

Глава України вніс законопроект про ратифікацію протоколів 15 та 16 до Європейської конвенції з прав людини

Президент України Петро Порошенко вніс у Верховну Раду України (ВР) законопроект про ратифікацію 2 протоколів до Європейської конвенції з прав людини. Про це повідомляє прес-служба глави.

"Порошенко вніс на розгляд ВР проект закону України "Про ратифікацію протоколів № 15 і № 16 до Конвенції про захист прав людини і основних свобод", - йдеться в повідомленні.

Так, протокол № 15 та факультативний протокол № 16 до конвенції розроблені Комітетом Міністрів Ради Європи і будуть сприяти вдосконаленню діяльності Європейського Суду з прав людини, зменшення строків прийняття судом рішень і підвищенню стандартів захисту прав людини на національному рівні.

Зокрема, протокол № 16 дозволить Верховному Суду до винесення рішення по конкретній справі отримати від ЄСПЛ консультативний висновок з питань тлумачення або застосування Конвенції про захист прав людини і основних свобод.

Наголошується, що протоколи № 15 і № 16 до Конвенції про захист прав людини і основних свобод були підписані Україною 20 червня 2014 року.

За станом на 6 вересня 2017 протокол № 15 до Конвенції підписано 45 державами, 35 з них вже висловили свою згоду бути зв'язаними Протоколом. Протокол № 16 до Конвенції вже підписали 18 держав, 8 з яких висловили свою згоду бути зв'язаними протоколом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Порошенка, що українська розвідка за останні роки в десятки разів підвищила ефективність.