ua en ru

Кабмін схвалив програму сприяння зайнятості населення до 2017 р., - Тігіпко

Кабінет міністрів України сьогодні, 15 жовтня, схвалив програму сприяння зайнятості населення і стимулювання створення нових робочих місць на період до 2017 р. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, передає прес-служба Мінсоцполітики.

За його словами, програма передбачає 10 основних напрямків роботи, серед яких: стимулювання створення нових робочих місць, підвищення рівня зайнятості сільського населення, посилення мотивації до легальної зайнятості та сприяння зайнятості соціально уразливих категорій населення, особливо молоді та інвалідів. Також будуть вжиті заходи для підвищення мобільності робочої сили та вдосконалення системи регулювання трудової міграції.

"Ми плануємо забезпечити легальним робочим місцем всіх людей, які хочуть і можуть працювати. Крім того, ми реформуємо систему підготовки кадрів і створимо стимули для підвищення конкурентоспроможності працездатного населення", - заявив Тігіпко.

За словами віце-прем'єра, очікується, що в результаті реалізації програми в 2017 р. чисельність зайнятого населення збільшиться до 21,4 млн людей, з яких офіційно працевлаштованими будуть не менш 17 млн.

Крім того, очікується, що рівень безробіття в Україні, розрахований за методологією МОП, знизиться з 7,9 в 2012 р. до 6,3% у 2017 р., а серед молоді він складе 13% проти нинішніх 19%.

"До 2020 р. ми повинні вийти на 20 млн офіційно працевлаштованих (працівників), і сьогодні ми прийняли програму, в якій прописаний конкретний план дій до 2017 р. Ближче до цієї дати ми скорегуємо її", - зазначив Тігіпко.

Читайте також: Кількість безробітних в Україні в серпні скоротилася до 426,7 тис. осіб