ua en ru

Кабмін схвалив проект реконструкції "Укргідроенерго" вартістю 22,3 млрд гривень

Кабмін схвалив проект реконструкції "Укргідроенерго" вартістю 22,3 млрд гривень Фото: Кабінет міністрів

Про це свідчить відповідне розпорядження уряду

Кабінет міністрів України затвердив проект реконструкції гідроелектростанцій "Укргідроенерго" загальною вартістю 22,328 млрд гривень. Про це свідчить розпорядження №996 від 21 грудня, опубліковане на урядовому порталі.

Згідно з повідомленням прес-служби Кабміну, прийняття даного рішення створить умови для здійснення реконструкції 65 гідроагрегатів Дніпровського каскаду і 6 гідроагрегатів Дністровської ГЕС-1, а це, в свою чергу, збільшить загальну потужність ГЕС.

Відзначається, що фінансування робіт за проектом буде відбуватися за рахунок коштів кредиту Європейського інвестиційного банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, а також коштів тарифу на виробництво електричної енергії "Укргідроенерго".

Очікується, що реалізація розпорядження дозволить збільшити обсяг виробництва електричної енергії на поновлюваних ресурсах, забезпечить економію використання викопного палива для ТЕС/ТЕЦ, подовження виробничого ресурсу обладнання ГЕС, підвищення надійності роботи енергосистеми країни в цілому.

Нагадаємо, як повідомлялося, Кабмін планував затвердити реконструкцію 65 гідроагрегатів Дніпровського каскаду і 6 гідроагрегатів Дністровської ГЕС-1.