ua en ru

Кабмін схвалив проект додаткової угоди з ЄС щодо фінансування проекту Twinning

Кабінет міністрів України схвалив проект додаткової угоди між Україною та Європейським союзом до угоди про фінансування проекту Twinning.

Кабінет міністрів України схвалив проект додаткової угоди між Україною та Європейським союзом до угоди про фінансування проекту Twinning. Про це йдеться у розпорядженні уряду . № 617-р від 2 липня 2014 р.

"Схвалити проект додаткової угоди № 2 (у формі обміну листами) між урядом України та Європейським союзом, представленим Європейською Комісією, до угоди про фінансування проекту "Twinning та технічна допомога в реалізації Європейської політики сусідства" від 21 грудня 2009 р.", - йдеться у документі.

Також Кабмін уповноважив міністра економічного розвитку і торгівлі Павла Шеремету підписати зазначену додаткову угоду.

Проект Twinning "Підвищення ефективності та якості управління адміністративних судів в Україні" фінансується Європейським союзом.

Twinning - це інструмент інституціональної розбудови і нова форма безпосереднього технічного співробітництва між органами влади держав - членів ЄС та країн-бенефіціарів. Twinning має на меті допомагати країнам-бенефіціарам покращувати та підсилювати адміністративне функціонування органів державної влади, їх структуру, людські ресурси, управлінський потенціал, що має сприяти апроксимації acquis communautaire (законодавство ЄС).

Визначальною рисою проекту Twinning є безпосередній обмін специфічним досвідом у окремо взятій сфері державного регулювання з метою впровадження норм та стандартів ЄС, передачу передової практики між державними органами країн - членів ЄС та їхніми партнерами-бенефіціарами, випрацювання унікального національного досвіду.