ua en ru

Кабмін схвалив плани Луганської, Херсонської та Дніпропетровської областей

Кабмін схвалив плани Луганської, Херсонської та Дніпропетровської областей Фото: Геннадій Зубко

Вже 21 область прийняла свої перспективні плани формування

Кабінет міністрів України сьогодні, 5 серпня, на засіданні схвалив проекти перспективних планів формування Луганської, Херсонської та Дніпропетровської областей. Про це йдеться в повідомленні прес-служби уряду.

"Хочу поінформувати, яким чином реформа децентралізації перейшла від прийняття законів до реалізації і впровадження на місцях. Сьогодні я представляю на затвердження перспективні плани формування перших територіальних громад, які вже дали згоду на об'єднання. Це ті громади, які можуть вийти на нові місцеві вибори вже з новим органом місцевого самоврядування і отримати після виборів нові виконавчі комітети", - сказав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

Він повідомив, що вже 21 область прийняла свої плани, а Закарпатська, Тернопільська і Київська області - в процесі схвалення.

Зазначимо, перспективний план формування територій громад Луганської області передбачає створення 24 об'єднаних територіальних громад. Загальна кількість порад в цій галузі складе: сільських - 159, сільських - 25, міських - 10.

У Херсонській області, згідно з планом, пропонується сформувати 41 об'єднану громаду. Загальна кількість порад в цій галузі складе: сільських - 259, селищних - 30, міських - 9.

У Дніпропетровській області запропоновано створити 69 здатні громади. Загальна кількість порад в цій галузі складе: сільських - 288, селищних - 40, міських - 20.

Нагадаємо, раніше урядовий комітет з питань регіонального розвитку підтримав перспективні плани формування територіальних громад Луганської, Херсонської та Дніпропетровської областей.