ua en ru

Уряд погодив план медреформи на 2018 рік

Уряд погодив план медреформи на 2018 рік Фото: Уляна Супрун (РБК-Україна/Віталий носач)

Також ухвалено нові алгоритми вибору керівника медзакладу

Під час засідання Кабінету міністрів України у середу, 27 грудня, було розглянуто та затверджено план медичної реформи на 2018 рік. Про це повідомила міністр охорони здоров'я України Уляна Супрун.

"Сьогодні на засіданні уряду наша команда представила план медичної реформи на 2018 рік. Починаємо працювати за планом одразу після підписання президентом Петром Порошенком ключового для медреформи законопроекту 6327. Від цього залежать терміни впровадження реформи", - зазначила Супрун.

Окрім рішень для старту реформи на первинній ланці у 2018 році урядом також прийнято майже 20 актів, які впроваджують нові правила в українській системі охорони здоров'я. Серед них - спрощення умов для направлення на програму по лікуванню за кордоном.

Також ухвалена концепція розвитку охорони психічного здоров’я в Україні на період до 2030 року та розширення програми "Доступні ліки".

Крім того, підтримано впровадження Міжнародної класифікації функціонування, обмежень життєдіяльності та здоров’я та дітей і підлітків в Україні. Також ухвалено новий алгоритм вибору керівника медичного закладу, в якому братиме участь місцева влада, представники працівників лікарні та громадянське суспільство.

Нагадаємо, 22 грудня 2017 року стало відомо, що президент України Петро Порошенко може підписати закон про медичну реформу на цьому тижні.