ua en ru

Порошенко може підписати закон про медреформу наступного тижня

Порошенко може підписати закон про медреформу наступного тижня Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Медреформа розроблялася Міністерством охорони здоров'я, урядом і нардепами

Президент України Петро Порошенко може підписати закон про медичну реформу на наступному тижні. Про це сьогодні на підсумковій прес-конференції сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я думаю, що на наступному тижні президент підпише закон про медреформу і ми перейдемо до його реалізації", - сказав він.

Гройсман також зазначив, що реформа розроблялася Міністерством охорони здоров'я, урядом і народними депутатами, тому те, що Уляна Супрун є виконуючою обов'язки міністра не буде перешкодою для реалізації реформи.

"Потрібно створити систему охорони здоров'я, яка дасть можливість, якщо потрібно звертатися до лікаря, щоб отримати початкову якісну медичну допомогу, і щоб лікар отримав нормальну заробітну плату... Зміна самої системи фінансування - це потужний антикорупційний крок", - додав прем'єр-міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України сьогодні, 15 листопада, своїм розпорядженням затвердив план заходів щодо реалізації концепції реформи фінансування системи охорони здоров'я на період до 2020 року.