ua en ru

Кабмін схвалив переведення вкладників "Родовід банку" в "Укрексімбанк"

Експертна рада при Кабінеті міністрів України схвалила переведення вкладників "Родовід банку" в "Укрексімбанк". Процедура переведення відбудеться після збільшення капіталу "Укрексімбанку" більш ніж на 3 млрд грн, після чого вже через два-три тижні перші внески можуть почати отримувати клієнти "Родовід банку", пише "Комерсант-Україна".

На вчорашньому засіданні Кабміну був узгоджений процес переведення вкладників "Родовід банку" в "Укрексімбанк". До кінця дня це рішення підтримала Експертно-аналітична рада з питань участі держави в капіталізації банків, уточнив виданню перший заступник голови НБУ Юрій Колобов. У загальних рисах була прийнята схема запропонована саме НБУ. Відповідно до неї, капітал "Укрексімбанку" буде збільшений на суму пасивів фізосіб "Родовід банку". За даними НБУ, на 1 січня ці депозити становили 3,96 млрд грн. Це значно менше, ніж було потрібно для порятунку "Родовід банку" - 5,8 млрд грн. Крім того, "Укрексімбанк" має отримати близько 150 відділень "Родовід банку", що дозволить йому ефективніше обслуговувати корпоративних клієнтів у регіонах. Після цього "Родовід банк", згідно з меморандумом з МВФ, має стати "банком поганих активів", в який також можуть бути переведені проблемні кредити банку "Київ" та "Укргазбанку". За вирахуванням коштів населення інші пасиви "Родовід банку" становлять 6,5 млрд грн.
Однак для початку виплат депозитів "Родовід банку" повинен бути затверджений і виконаний цілий ряд документів, уточнюють члени експертної ради при Кабміні.