ua en ru

Кабмін схвалив концепцію розвитку e-урядування

Кабмін схвалив концепцію розвитку e-урядування Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

До кінця року українці отримають доступ до близько 100 послуг в електронному вигляді

Кабінет міністрів України на засіданні 20 вересня 2017 року схвалив концепцію розвитку електронного урядування. Про це йдеться в повідомленні на сайті українського уряду.

"Думаю, що досить серйозна робота проведена. До кінця року будемо 100 електронних послуг, буде мобільна ідентифікація - так відкриємо доступ до ще більшого спектру послуг. Процес рухається, будемо його прискорювати", - заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Зазначимо, концепція визначає головні цілі, пріоритетні напрями та заходи цифровий трансформації в електронному урядуванні до 2020 року. Гройсман також уточнив, що за останні два роки Україна піднялася у світовому рейтингу е-урядування та рейтингах відкритих даних.

"Вже до кінця року громадяни і бізнес зможуть отримувати такі важливі електронні послуги, як реєстрація дитини при народженні і реєстрація шлюбу, дозвіл та ліцензію на перевезення, ліцензія на тютюн і алкоголь, первинна реєстрація авто тощо. Запрацює електронна мобільна ідентифікація MobileID і автоматичний обмін даними між реєстрами відповідно до найкращих практик ЄС", - додав Гройсман.

Щойно Уряд схвалив головний е-документ країни – Концепцію розвитку електронного урядування до 2020 року, який визначає г...

Опубліковано Volodymyr Groysman 20 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше Гройсман заявив, що ідентифікація громадян Mobile ID буде запущена в Україні до кінця 2017 року. За його словами, запуск системи дозволить спростити отримання громадянами електронних послуг, а також розширити їхній перелік.