ua en ru

Кабмін схвалив зміни до закону про конкуренцію щодо забезпечення доказів у справах АМКУ

Кабінет міністрів України схвалив зміни до закону про захист економічної конкуренції щодо забезпечення доказів у справах, які розглядаються органами Антимонопольного комітету України (АМКУ). Про це повідомила прес-служба АМКУ.

Проект був розроблений Антимонопольним комітетом, його основною метою є створення належних процесуальних засад забезпечення доказів у справах про порушення конкурентного законодавства.

Зміни передбачають врегулювання процедури отримання інформації та збору доказів у справах, які розглядаються АМКУ, про конкретизацію прав та обов'язків осіб у відносинах з конкурентним органом.
Також документ регламентує порядок проведення експертизи, необхідної для роз'яснення питань справи, права та обов'язки експерта, порядок відшкодування витрат, пов'язаних з її проведенням.

"Безперешкодний доступ до приміщень підприємств, чіткий порядок отримання пояснень, примусове вилучення доказів, залучення працівників міліції до проведення перевірок - не забаганка Антимонопольного комітету України, а вимога часу, норма, що діє у всьому світі. Запропоновані зміни сприятимуть прозорості та підвищенню ефективності органів Комітету щодо захисту конкуренції та інтересів українських громадян", - зауважив голова АМКУ Василь Цушко.

Нагадаємо, що 4 жовтня Президент України Віктор Янукович доручив АМКУ розробити довгострокову програму розвитку конкуренції в Україні.