ua en ru

Кабмін схвалив зміни до Податкового кодексу

Кабмін схвалив зміни до Податкового кодексу Фото: Володимир Гройсман

Документ переданий на розгляд Національній раді реформ

Кабінет міністрів України схвалив зміни до Податкового кодексу України, документ переданий на розгляд Національній раді реформ. Відповідне рішення було ухвалене сьогодні в ході засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Є пропозиція прийняти даний проект змін. Дуже важливо, щоб ми цей проект змін обговорили на Раді реформ. Тому я сьогодні звернуся з проханням про те, щоб президент провів раду, де ми могли б розглянути всі ці питання і далі вже направити їх в парламент для прийняття", - сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Як наголошується в пояснювальній записці, законопроект спрямований на поліпшення інвестиційного клімату в Україні за рахунок спрощення податкової системи, підвищення прозорості та якості адміністрування податків, ліквідації поширених систем ухилення від оподаткування, усунення неузгодженостей.

За словами міністра фінансів України Олександра Данилюка, законопроект, зокрема, передбачає передачу IT-систем з Державної фіскальної служби до Міністерства фінансів, а також запуск повного функціонування електронного кабінету платника податків.

"На продажі індивідуальних консультацій буде поставлений хрест", - додав Данилюк.

Міністр також зазначив, що документ передбачає єдиний казначейський рахунок для сплати всіх податків, щоб поділом податків займався не бізнес, а держава.

При цьому, за словами Данилюка, замість податкової міліції буде створено новий орган.

Також, як повідомив глава Мінфіну, пропонується ввести прискорену амортизацію і канікули для нових підприємств.

Данилюк також зазначив, що в сфері податку на додану вартість пропонуються значні зміни.

"Ставимо крапку зі зловживаннями: єдиний реєстр, автоматизуємо процес відшкодування. Виводи на відшкодування йдуть в минуле", - пояснив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчора документ обговорили на нараді під головуванням Гройсмана за участю представників уряду, контролюючих органів, нардепів, профільних комітетів Ради, підприємців, бізнес-асоціацій та громадських організацій.