ua en ru

Кабмін обов'язковим декларуванням доходів громадян перекладає відповідальність за наповнення бюджету на простих людей, - Симоненко

Загальнообов'язкове декларування доходів українців - це спроба перекласти відповідальність за формування бюджету на плечі простих громадян. Таку думку висловив лідер Компартії України (КПУ) Петро Симоненко.

За його словами, сьогодні практично 50% економіки країни перебуває в тіні, і люди, в основному, отримують зарплату в конвертах.

"У важких економічних і соціальних умовах, які склалися в країні, влада намагається знову-таки не полегшити життя людей і не наповнювати бюджет за рахунок заводів олігархів, а репресивними методами перекласти відповідальність на людей", - зазначив Симоненко.

За його словами, у Верховній Раді сидять, в основному, одні олігархи, які не хочуть нічого платити зі своїх кишень.

"Тому всю відповідальність хочуть перекласти на плечі простих людей, і я впевнений, що олігархи будуть голосувати за законопроект Міндоходов", - підкреслив Симоненко.

Нагадаємо, що сьогодні глава міністерства доходів і зборів Олександр Клименко заявив, що його відомство готує законопроект про обов'язкове декларування доходів громадян.