ua en ru

Кабмін оголосить тендер на будівельні роботи в рамках проекту "Стіна"

Кабінет міністрів України оголосить тендер на будівельні роботи в рамках проекту "Стіна".

Кабінет міністрів України оголосить тендер на будівельні роботи в рамках проекту "Стіна". Про це прем'єр-міністр Арсенія Яценюк заявив в ефірі програми Шустер Live.

"У нас, загалом, є 15 міжнародних проектів з облаштування державного кордону: з США, з ЄС. В рамках цих 15 проектів нам дають на грантовій, тобто на безповоротній основі близько 500 млн грн. Поки що ми отримали дуже серйозний транш -235 млн грн. І ні однієї гривні не витратили, тому що ми хочемо провести публічний тендер, знайти найдешевшу ціну, найкращі умови, щоб українські компанії були залучені до будівництва і щоб вони наймали людей на будівництво цього проекту. Сьогодні в Харкові ми були разом з міністром соціальної політики, і вона мені принесла цифри. Вже сьогодні вранці на будівництво цього так званого "Європейського валу" чи проекту "Стіна" записалося 1145 осіб. Тобто люди готові йти працювати... Ми ще будемо звертатися до наших міжнародним донорам, тому що Європа зацікавлена в тому, що у нас була облаштований кордон", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, для реалізації проекту облаштування українсько-російського державного кордону "Стіна" у Міністерстві інфраструктури України буде створено окремий департамент з облаштування кордону.