ua en ru

Кабмін оголосив конкурс на посаду держсекретаря Міністерства охорони здоров'я

Кабмін оголосив конкурс на посаду держсекретаря Міністерства охорони здоров'я Фото: Кабінет міністрів (РБК-Україна)

Розпорядження про конкурс датоване 13 вересня

Кабінет міністрів України оголосив конкурс на посаду держсекратаря Міністерства охорони здоров'я. Відповідне розпорядження прем'єр-міністра Володимира Гройсмана від 13 вересня опубліковане на сайті уряду.

"Відповідно до частини другої статті 23 закону України “Про державну службу” оголосити конкурс на зайняття вакантної посади державного секретаря Міністерства охорони здоров’я з визначенням умов проведення конкурсу згідно з додатком", - говориться в розпорядженні.

Нагадаємо, що державного секретаря нема в Міністерстві охорони здоров'я, а в Міністерстві енергетики на цій посаді є виконувач обов'язків.

Держсекретар Кабінету міністрів України Володимир Бондаренко заявив, що українські міністри отримали більше часу для формування своєї політики після того, як в Україні запровадили інститут державного секретаря.

"Можу стверджувати, що це суттєва допомога міністрам, адже частину функцій, пов'язаних з формальною підготовкою та оформленням рішень, їх узгодження з іншими відомствами, вони передали держсекретарям. Ми відповідаємо за дотримання регламенту, відповідно до законодавчих вимог готуємо проекти документів, які реалізують політику, сформовану міністром", - розповів Бондаренко.