ua en ru

Кабмін оприлюднив рішення про створення "Національної вугільної компанії"

Кабмін оприлюднив рішення про створення "Національної вугільної компанії" Фото: засідання Кабміну kmu.gov.ua)

Прийняття розпорядження почне процес проведення реформування вугільної галузі

Кабінет міністрів України оприлюднив рішення про створення державного підприємства "Національна вугільна компанія", яке об'єднає більшість державних активів галузі. Про це йдеться на сайті Кабміну.

"Освіта нового державного підприємства дозволить оптимізувати структуру вугледобувних підприємств шляхом створення єдиної юридичної особи, сконцентрувати трудові і матеріальні ресурси, досягнувши їх високої ефективності і забезпечивши публічність і прозорість роботи вугледобувних підприємств", - повідомляється в поясненні до розпорядження №1019-р від 6 грудня 2017 року

Так, прийняття розпорядження почне процес проведення реформування вугільної галузі шляхом оптимізації непрофільних активів вуглевидобувних підприємств.

Також прийняття розпорядження підвищить інвестиційну привабливість, прискорити темпи підготовки до приватизації шахт і привести ціни на вугільну продукцію до економічно обґрунтованого рівня.

Кабмін оприлюднив рішення про створення "Національної вугільної компанії"

Фото: розпорядження (kmu.gov.ua)

Нагадаємо, 6 грудня повідомлялося, що Кабмін схвалив створення національної вугільної компанії, яка об'єднає 33 шахти, що дозволить проводити єдину політику держави в цій галузі. Зазначимо, під час прийняття рішення міністр фінансів України Олександр Данилюк зазначив, що при створенні компанії повинні бути враховані зауваження Мінфіну. Згідно з документом, Міненерго доручили реорганізувати державні шахти шляхом їх приєднання до компанії. Також повідомлялося, що після створення "Національної вугільної компанії" скоротять понад 1 млн працівників вугільної промисловості.