ua en ru

Кабмін не встигне перевести аграріїв з 2015 р. на загальну систему оподаткування, - Яценюк

Кабінет міністрів України не встигне перевести аграріїв з 2015 р. на загальну систему оподаткування.

Кабінет міністрів України не встигне перевести аграріїв з 2015 р. на загальну систему оподаткування. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні журналістам під час круглого столу "Основні аспекти урядового пакету комплексних змін у податковій системі" в Черкаській області, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується оподаткування, то нам треба приймати рішення по оподаткуванню в найближчий місяць. Аргументи ваші я почув, вони лежать простій математичній площині", - заявив Яценюк.

Він звернувся до міністра фінансів України Олександра Шлапака та керівника Державної фіскальної служби Ігоря Білоуса, щоб вони разом з представниками аграрного сектору провели відповідні розрахунки: "Або чинна система оподаткування де, ПДВ ви собі залишаєте на розвиток, або система оподаткування загальна, де ПДВ ви сплачуєте на загальних підставах, і тоді ми зобов'язані суму коштів, яку отримає додатково бюджет, передавати на простих прозорих умовах в якості дотації вам назад".

"Перед внесенням змін до закону України про державний бюджет і внесе6нням закону на наступний рік, я хотів би щоби ви публічно заявили нашу аргументовану позицію: чи залишається чинна система, чи ми здатні з 2015 р. її модернізувати? Моє відчуття: не здатні!", - заявив Яценюк.

Він зазначив, що шанси на модернізацію в 2015 р. дуже низькі.

"Фізично, не встигнемо. Навіть якщо б ми це хотіли зробити. Тому я буду проводити переговори з нашими іноземними кредиторами і партнерами, і до цих переговорів мені потрібні аргументи. Щоб на кожен їхній аргумент в мене було два, тоді ми в сильнішій позиції. Аргументи всі у вас", - заявив Яценюк.