ua en ru

Кабмін не має наміру ініціювати питання збільшення фінансування будівництва "Охматдиту" за рахунок підвищення акцизів на пиво

Кабінет міністрів України не має наміру ініціювати питання збільшення фінансування будівництва державної установи охорони здоров'я "Національна дитяча спеціалізована лікарня "Охматдит" за рахунок підвищення акцизів на пиво, на чому наполягає громадська організація, оскільки це неможливо. Про це на сьогоднішньому засіданні погоджувальної ради заявив перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Кабінет міністрів не хоче нікого обманювати і брати на себе зобов'язання підвищити акциз і добудувати "Охматдит". Пан Геллер (глава комітету з питань бюджету) про це сказав", - підкреслив Арбузов.

Додамо, що раніше лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк звернувся до першого віце-прем'єр-міністра з пропозицією до четверга-п'ятниці поточного тижня внести на розгляд парламенту законопроект про внесення змін до бюджету та передбачити тим самим кошти на добудову "Охматдиту".

"Дайте нам чіткі джерела і конкретну суму, яку до кінця поточного року уряд зможе профінансірвоать і залучити для добудови "Охматдиту". Зараз м'яч на полі Кабінету міністрів, ми можемо це зробити до четверга, до п'ятниці", - сказав Яценюк.

У свою чергу, Євген Геллер в ході засідання погоджувальної ради зазначав, що кошти від отримання акцизів на пиво не можуть бути перенаправлені на будівництво "Охматдиту", оскільки це суперечить Бюджетному кодексу.